April 11, 2014

Ξεπέτα


Μια ξεπέτα θα είναι η σημερινή επίσκεψη της Μέρκελ στους υποτακτικούς της στην κυβέρνηση. Θα έρθει σε μισή ώρα και θα φύγει το βράδυ. Παρά την ολοφάνερη ξεπέτα όμως, οι υποτακτικοί της με εντολή Σα(χλα)μαρά θα αποκλείσουν όλο κέντρο και 5 σταθμούς του μετρό. Για να κάνουν σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση των Αθηναίων στο κέντρο, που θέλουν να διαδηλώσουν την "εκτίμηση και την αγάπη" τους στη φράου Μέρκελ.

Ο στόχος είναι η καγκελάριος να μην αντιληφθεί τι συμβαίνει στη χώρα. Να μείνει με την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες είναι ευτυχείς με το πρωτογενές πλεόνασμα και το νέο δανεισμό από τις αγορές. Να πιστέψει ότι όλοι οι Έλληνες αγνοούν τα χρήματα που έχει κερδίσει η Γερμανία από την ελληνική κρίση.

Τα δουλικά της κυβέρνησης δεν έχουν πρόβλημα με την εικόνα που θα δημιουργηθεί από την ξεπέτα. Άλλωστε ο ίδιος ο Σα(χλα)μαράς είχε προσπαθήσει παλιότερα να αποκρύψει μια 5λεπτη ξεπέτα με την Μέρκελ στο Βερολίνο, μιλώντας για 20λεπτη συνάντηση, μέχρι τη διάψευση από το γραφείο της Μέρκελ.

Την πιο σημαντική ξεπέτα πάντως δεν την έχουν δει ακόμα στην κυβέρνηση. Θα τη δουν τη μέρα των εκλογών και θα κάνει πολύ "θόρυβο".



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...