November 13, 2013

Η "κανονικότητα" της Ελλάδας


"Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού". Αυτή είναι άλλη μια εκτός τόπου και χρόνου δήλωση του Βενιζέλου, ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Θεωρεί ότι είναι κανονική μια χώρα όπου "βασιλεύει" τον 21ο αιώνα ένας νεποτισμός, χειρότερος και από αυτόν της αρχαίας Ρώμης. Όπου κυβερνούν είτε εναλλάξ είτε μαζί, δύο κόμματα που αφού καταλήστευαν και κατέστρεφαν επί μια πεντηκονταετία τη χώρα, τώρα προσπαθούν υποτίθεται να τη σώσουν. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι μια πάση θυσία προσπάθεια να διασωθούν οι ίδιοι και οι "αυλές" τους και να μην πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. 

Εγγύηση για την ασυλία τους έχουν τους νόμους που ψηφίζουν οι ίδιοι και την ελληνική δικαιοσύνη. Η τελευταία λειτουργεί πάντα με έναν τρόπο που δεν συνάδει με ευρωπαϊκή χώρα. Γι' αυτό είναι ανεκτό για τη δικαιοσύνη να χάνει ένας άνθρωπος το μοναδικό του σπίτι, την ίδια ώρα που το κράτος ενισχύει τις τράπεζες με δεκάδες δισεκατομμύρια που απομυζά δια της φορολογίας από τους πολίτες.

Ο Βενιζέλος θεωρεί ότι μπορεί να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα εκείνη που στο κοινοβούλιό της έχει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πάμπολλα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).

Θεωρεί ότι μπορεί να μιλά για κανονικότητες ο Βενιζέλος, επειδή ο ίδιος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Επειδή δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη ως οφείλει.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...