September 17, 2013

Νέα Δημοκρατία FM


Το πρωί έβγαλαν στην εκπομπή τη Μ. Γιαννάκου και ο Β. Αδαμόπουλος ζήτησε την άποψή της "για τα φαινόμενα εξαχρείωσης με τις επιθέσεις που κάνουν τα δύο άκρα". Υιοθετώντας απολύτως την άποψη της κυβέρνησης για την ταύτιση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα, ο Χιώτης με τον Παπαδόπουλο είχαν καλεσμένο τον Πάγκαλο, και αστειεύονταν όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ έριξαν και την ευθύνη και για την απόφαση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο. Είπαν ότι η απόφαση οφείλεται στην πολύ ακριβή τιμή του ρεύματος που πληρώνει η ενεργοβόρος εταιρία στη ΔΕΗ. Έσπευσαν δε να προσθέσουν, ότι αν η ΔΕΗ αποφάσιζε να μειώσει την τιμή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν "στα κάγκελα".

Ο Παπαπαναγιώτου έβγαλε στον αέρα τον Κεδίκογλου και του ζήτησε να τοποθετηθεί για τη δήλωση του Καμμένου περί λιντσαρίσματος του Πάχτα. Τη χαρακτήρισε απαράδεκτη και είπε ότι οι ΑΝΕΛ δεν ανήκουν στα κόμματα του "συνταγματικού τόξου". Χρησιμοποίησε την ίδια λέξη για τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ περί "ποδηγέτησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση". Ο Κεδίκογλου μας λέει ότι δεν έχει δει ή ακούσει ποτέ τέτοια φαινόμενα. Ούτε πρόσφατα, όταν το ΑΠΕ προανήγγειλε τη δίωξη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Καραγιάννη, ούτε παλιότερα όταν η δικαιοσύνη έπαιρνε εντολές από την κυβέρνηση και τους οικονομικά πολύ ισχυρούς. Αυτή είναι η δικαιοσύνη που διακρίνει πρόβλημα στη δήλωση του Καμμένου, αλλά όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος στις Σκουριές, ούτε στο αρσενικό που εντοπίστηκε στο πόσιμο νερό. Ο Παπαπαναγιώτου δεν έχει άποψη ή ενδιαφέρον γι' αυτό κι έτσι δεν ρώτησε τον Κεδίκογλου σχετικά. Αυτόν που ανήγγειλε το κλείσιμο της ΕΡΤ λόγω των αθρόων παρανόμων προσλήψεων, λίγες μέρες αφού είχε προσλάβει τη φίλη του Ανθή Σαλαγκούδη. Αλλά πώς να τον ρωτήσει όταν χορηγός της εκπομπής του είναι η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ;

Είχα την εντύπωση ότι οι διαρροές που προέρχονταν από τη ΝΔ, "μαγειρεύονταν" στα υπόγεια της Συγγρού. Σήμερα κατάλαβα ότι το "μαγειρείο" μετακόμισε και πλέον είναι στη Μιχαλακοπούλου.  Αυτό στην Ελλάδα αποκαλείται δημοσιογραφία. Με αυτή τη λογική, οι τηλεθεατές επιβράβευσαν χθες τον "εγκυρότερο" δημοσιογράφο.



6 comments:

  1. Οταν ακούω "δυο άκρα" καταλαβαίνω ορδές απολίτιστων που αυτοαποκαλούνται "δεξιοί" ή "αριστεροί".
    Το οτι μια κυβέρνηση σαν αυτη τοποθετεί τους ακραίους μεσα σε κόμματα, ειναι απόλυτα λάθος.
    Τυπικά, κανένα κόμμα δεν πρέπει να υποθάλπει τραμπούκους, σωστά ;

    Για τη μόλυνση στην Χαλκιδική βλέπω μγάλη ευαισθησία του κόσμου και σωστά. Αλλά θα περίμενα ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα Βοιωτίας, Εύβοιας, Αττικής με εξασθενές χρώμιο και άλλα εξωτικά πράγματα εδω και 15 χρόνια τουλάχιστον, που έφεραν εξαπλασιασμό των θανάτων απο καρκίνους στις περιοχές αυτές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tζονάκε, σωστές οι παρατηρήσεις σου για τον Ασωπό και την έλλειψη αντίδρασης, αλλά σκέψου πόσο πάλεψαν οι κάτοικοι στις Σκουριές και πόση δημοσιότητα κέρδισαν από τη σύγκρουσή τους με τα ΜΑΤ του Κόκκαλη.

      Τα άκρα είναι δημιούργημα πανικού της κυβέρνησης. Μην ξεκινάς από αυτό το δημιούργημα για να κάνεις αυτονόητες παρατηρήσεις.

      Delete
  2. Είμαι από τους ελάχιστους (νομίζω) δημοσιογράφους που ευθύς εξαρχής όχι μόνο έχει ταχθεί με σφοδρότητα εναντίον της θεωρίας των δύο άκρων, αλλά κατ'επανάληψη την έχει στηλιτεύσει και προφορικά και γραπτά. Αναφέρθηκα στα άκρα αλλά στα λεγόμενα άκρα έχοντας πριν από τη συνέντευξη επικρίνει δριμύτατα τη συγκεκριμένη θεωρία κι εγώ κι ο συμπαρουσιαστής μου. Και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος της εκπομπής. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Γιατί ως γνωστόν οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες ακόμη κι από τα μεγαλύτερα ψέματα. Βασίλης Αδαμόπουλος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εκτιμώ το γεγονός ότι τοποθετήθηκες στο θέμα.

      Είναι όντως απογοητευτικά λίγοι οι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει κριτική σε αυτή την απαράδεκτη και κατάπτυστη θεωρία της κυβέρνησης. Είμαι ακροατής, όπως ίσως φαντάζεσαι, του ΒΗΜΑ FM και άκουσα την συνέντευξη.

      Στη συγκεκριμένη ερώτηση που υπέβαλες στην κα Γιαννάκου, θεωρώ ότι η χροιά της φωνής και η διατύπωση της ερώτησης, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για μια διαφορετική αντιμετώπιση από πλευράς μου.

      Delete
  3. υ.γ. Για την ιστορία σας παραθέτω τη σημερινή μου ανάρτηση στο fb, ελπίζοντας σε στοιχειώδη αποκατάσταση της αλήθειας.
    "Όταν κάποιοι ελάχιστοι μη ΣΥΡΙΖΑΙοι ουρλιάζαμε ότι αποτελεί αθλιότητα η θεωρία των δύο άκρων, κάποιοι πέσατε να μας φάτε ζωντανούς. Που είστε τώρα καραγκιόζηδες νεοφιλελεύθεροι της συμφοράς κάθε κομματικής απόχρωσης? Ε???? Έπρεπε να χαθεί ένας άνθρωπος για να βγάλετε το σκασμό???? Εσείς οπλίσατε τη Χρυσή Αυγή και κανένας άλλος. υ.γ. Το έχω ξαναπεί αλλά πλέον είναι δεδομένο. Αν δηλώνεις διαμαρτυρόμενος, είσαι ακόμα με αυτά τα ρεμάλια τους μαχαιροβγάλτες νεοναζί και δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να πας στον ψυχίατρο, είσαι απλώς φασίστας. Παραδέξου το. Να ησυχάσεις." Βασίλης Αδαμόπουλος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεκτό, αλλά δεν αναιρούν αυτό που έγινε στην συνέντευξη, ούτε τις παρατηρήσεις μου.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...