June 17, 2013

Α όπως αλητεία



Η συνοχή της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ υποτίθεται ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Ακούω μάλιστα ότι σήμερα ξεκίνησε η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τον βίο αυτής της κυβέρνησης από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν ένα χρόνο.

Ο λόγος; Το λουκέτο, το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Μετά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, που  έφερε τον Σα(χλα)μαρά σε δύσκολη θέση απέναντι στους δύο εταίρους του στην κυβέρνηση γιατί, ως γνήσιος ακροδεξιός, ήθελε να αποκλείσει από πιθανές ευθύνες τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την αστυνομία, ο Σα(χλα)μαράς είχε τη "φαεινή" ιδέα να κλείσει ξαφνικά την ΕΡΤ.

Πετυχαίνοντας τρία πράγματα. Πρώτο, να τραβήξει την προσοχή από την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ στη Gazprom, τη διαπραγμάτευση για την οποία είχε αναλάβει ο ίδιος προσωπικά. Δεύτερο, ικανοποιεί την τρόικα που θέλει μέχρι τέλος Ιουνίου 2.500 απολύσεις από το Δημόσιο. Και τρίτο, παίρνει την εκδίκησή του για τις απεργίες της ΕΡΤ όταν αυτός βρισκόταν στο εξωτερικό σε επίσημες επισκέψεις. Τώρα το αν αυτές οι επισκέψεις, έστω μία από αυτές, είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, προς το παρόν είναι άγνωστο.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι Βενιζέλος και Κουβέλης δηλώνουν αμετακίνητοι στη θέση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, παρά τον εκφοβιστική και εκβιαστική ομιλία του Σα(χλα)μαρά χθες στο Ναύπλιο. Και, διατείνονται ότι αν και δεν θέλουν εκλογές, δεν τις φοβούνται. Τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ, μετά τις επιλογές του "σοφού" Κουβέλη, κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να μπει στη Βουλή οριακά.

Συμφωνούν πάντως και οι τρεις ότι η ΕΡΤ χρειάζεται ανασυγκρότηση. Την ανασυγκρότηση θα την κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που και τα δύο κόμματα έχουν βάλει στην ΕΡΤ χιλιάδες ψηφοφόρους τους, όπως ακριβώς έκαναν σε όλο το Δημόσιο. Αυτοί που δημιούργησαν τις "στρατιές" των "μπλε" και "πράσινων" δημόσιων υπαλλήλων, είναι αυτή που κατηγορούν την ΕΡΤ για υπεράριθμο προσωπικό και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Το κλείσιμο δε της ΕΡΤ με τα επιχειρήματα αυτά το ανακοίνωσε ο Κεδίκογλου. Αυτός που επέβαλε στην ΕΡΤ εκτός από τις δεκάδες γραμματείς - όλες από την εκλογική του περιφέρεια - και τη ξανθιά γκόμενά του, για την οποία ήθελε σώνει και καλά να κάνει εκπομπή. Όπως ακριβώς έκανε ο Αντρέας με τη Μιμή.

Ο Σα(χλα)μαράς θέλει να γίνει η ΕΡΤ πιο ποιοτική και ανταγωνιστική. Γι' αυτό, βλέπετε, τοποθέτησε σε αυτήν τον Λιάτσο... Η αλητεία των πολιτικών σε αυτή τη χώρα δεν έχει τέλος.



6 comments:

  1. Η αλητεια των πολιτικων και η ηλιθιοτητα των πολιτων...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτά πάνε πάντα μαζί...

      Delete
  2. Γιατί διάλεξαν την ΕΡΤ

    http://failedevolution.blogspot.gr/2013/06/blog-post_15.html

    ReplyDelete
  3. το βιολί το ξεκίνησε ο Βενιζέλος το 2011, άλλο αν ολοφύρεται τώρα :
    §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α’ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
    «Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
    1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
    α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
    β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
    γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
    αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
    ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ως συνήθως, ο Βενιζέλος έπαιξε τον ρόλο του λαγού...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...