November 19, 2012

Τρόικες - Ελλάδα: 1-0


 
Εύγε! Εκεί που έπρεπε να πάρουμε τον αγώνα και την πρόκριση, όχι μόνο τα χάσαμε και τα δύο δια στόματος Στουρνάρα, αλλά πηγαίνουμε ολοταχώς προς τον υποβιβασμό. Γιατί τι άλλο από υποβιβασμό σημαίνει η χθεσινή δήλωση του Στουρνάρα "Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη»;

Αυτό το "πανέτοιμο" επιβεβαιώνει αυτό που ήταν γνωστό εδώ και μήνες. Ότι η τρόικα εσωτερικού έχει υποκύψει πλήρως στις απαιτήσεις των "φίλων δανειστών" της τρόικας εξωτερικού. Απαιτούν τα χρήματα της δόσης να συνεχίσουν να δίνονται για την αποπληρωμή των παλαιότερων δανείων. Δανείων που, ανάμεσα στα πολλά άλλα, έδωσαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τεράστιες περιουσίες κάποιοι "τυχαίοι" Πασόκοι και Νεοδημοκράτες. Ακόμα και τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία και άλλες πηγές, θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή των δανείων.

Αυτός είναι ο λόγος που η τρόικα εσωτερικού έχει αυξήσει τόσο πολύ τους φόρους επί δικαίων και αδίκων (κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - επί δικαίων), ενώ την ίδια στιγμή έχει μειώσει τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Διότι αυτοί που πεινούν "μπορούν να φάνε παντεσπάνι", ενώ όσοι είναι άρρωστοι και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μπορούν να πεθάνουν.

Οι πολιτικοί που προθύμως έγιναν τα "γιουσουφάκια" των δανειστών, συνεχίζουν να εμφανίζονται στο εσωτερικό ως κοινοί κουραδόμαγκες.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...